Välkommen till min sida

Den stora bilden här ovan har jag norpat från en gammal skolplansch med kråkfåglar. Originalet ser ut som bilden ovan.

Jag kallar  mig och min sida för sQata, vilket är en annorlunda stavning av skata. En förklaring till detta finns att läsa här. Ursprungligen var tanken att använda namnet Tant skata.  Namnet var inte upptaget då, men är det idag. Varianten tant sQata förekommer nu på min andra sida  som är en komplettering till denna sida (utrymmesbrist) På sidan har jag berört ämnesområden som tanter och kråkfåglar. Besök den gärna!

Vad hittar du då här?

Lite om färg och form men även lite om rim och annat. Jag har också lite synpunkter och funderingar om lite av varje. Jag kallar det för krax.

 Sidorna med "Dagens krax"  borde dateras upp någorlunda kontinuerligt men det har av olika skäl (tekniska och andra) inte blivit så. Jag har dessutom delat upp kraxet i två sidor. Dels nya dagens krax (2016 of) och dels tidigare krax, (2015)  Båda sidorna ska kompletteras med sådant jag tidigare inte lyckats få med (pga div. tekniska problem).

Tankar kring färg  är inte en blogg/dagbok utan formen används för att kunna hänvisa till datum, i stället för en direktlänk från annan sida. Datumet för respektive inlägg är inte samma som infört datum.

Undersidorna till sQatas boning innehåller diverse rim och verser

Vad har då hänt i övrigt?

De senaste tilläggen presenterar jag även här nedan. Tidigare uppdateringar finns tillsvidare under uppdateringar som jag nu flyttat och finns under rubriken Mer.

Senaste uppdateringar

16. Aug, 2018

Div. översättningar betr Olle

Några ytterligare översättningar.

12. Aug, 2018

Mors lilla Olle

Tillägg Olle på dagis med och av Sven Melander.

Tidigare uppdateringar

Tidigare noteringar överflyttas succesivt till ”tidigare uppdateringar”. Där kan man genom översikten (längst ned på sidan) även lätt se tidigare inlägg.

Äldre uppgifter om uppdateringar före den 2:a mars 2017, finns inte längre kvar. Förklaring finns att läsa i inlägg den 28 mars.

Kommentarer

09.07.2018 13:31

Kina

tack för dina spännande och intressanta utläggningar från väldigt gammal kunskap som känns helt akatuell i dag!